«Bio-luf: Φροντίζει τον άνθρωπο, προστατεύει το περιβάλλον»

«Bioluf: Φροντίζει τον άνθρωπο, προστατεύει το περιβάλλον»

Στο 5ο Γενικό Λύκειο Σερρών, μια ομάδα μαθητών σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, δημιούργησαν την εικονική μαθητική επιχείρηση Bio-Luf. Η ομάδα συστάθηκε με σκοπό την εξέλιξη και προώθηση προϊόντων προερχόμενων από τη λούφα.

Η λούφα είναι ένα φυτικό προϊόν που προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος κολοκύθας (Luffa aegyptiaca). Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προϊόντος είναι πρωτίστως η φυτική του προέλευση, η μεγάλη διάρκεια και αντοχή, καθώς και η δυνατότητα επεξεργασίας και εξέλιξης. Παράλληλα, αποτελεί μία πρώτη ύλη για την παραγωγή προϊόντων προσωπικής υγιεινής και οικιακής χρήσης με οικολογικά χαρακτηριστικά – συστατικά και βιοδιασπώμενα μετά τη χρήση. Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων με περιορισμό στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (carbon neutrality).

Η σχολική ομάδα επιχειρηματικότητας του 5ου ΓΕΛ Σερρών συστάθηκε με σκοπό τη συνεργασία των μελών της στην ανάπτυξη, εξέλιξη και προώθηση των προϊόντων λούφας. Παράλληλα, σε συνεργασία με τον χημικό του σχολείου θα επιχειρήσει τον εμπλουτισμό ορισμένων προϊόντων με άργιλο.

Οι εν λόγω δράσεις στοχεύουν στη λειτουργία της σχολικής ομάδας ως εικονική επιχείρηση. Στόχοι της ομάδας είναι η δημιουργία οικολογικών προϊόντων, η προώθησή τους στην αγορά και η ανάδειξη των ωφελειών από τη χρήση τους. Επιπρόσθετα, θα επιδιώξει τη δημιουργία «κουλτούρας» προς τους καταναλωτές για τη σταδιακή αντικατάσταση προϊόντων με βάση το πετρέλαιο από νέα προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του JA Greece, συμμετέχει στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης. Για το σκοπό έχει συντάξει ερωτηματολόγιο σχετικό μα τα προϊόντα λούφας (https://forms.gle/WQoir94ZnA3ke4D27) καθώς και Promo Video της επιχείρησης (https://www.youtube.com/watch?v=dMkxMEZPPkc). Στον επόμενο σύνδεσμο (https://jagreece.org/promovoting/) μπορούν να ψηφίσουν όλοι το βίντεο αυτό μέχρι τις 11 Μαρτίου 2022.

Το εγχείρημα, ελπίζουμε να αποφέρει καρπούς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη φορέων και καταναλωτών, με την προσδοκίες της επιτυχίας!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Αθανάσιος Γρίψιος, Διευθυντής 5ου ΓΕΛ Σερρών

Αναστάσιος Ζαχαριάδης, Χημικός

 

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ BIOLUF

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΜΠΟΥΡΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: ΣΑΡΑΤΣΗ ΦΑΝΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ: ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΜΑΝΘΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ: ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΜΠΕΝΤΟΥΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: ΣΦΥΡΙΚΛΑ ΛΙΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

INSPIRATIONAL MENTOR ΣΤΟ PROMO VIDEO ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *