Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022

Έγκριση διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Εικονική Επιχείρηση» και του συνοδευτικού μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022» του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (JA Greece) για μαθητές/-τριες Δ.Ε. της χώρας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού- σχ. έτος 2021-2022.

 Απαντώντας στην από 04/06/2021 αίτηση που μας απέστειλε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (JA Greece) και αφορά σε αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Εικονική Επιχείρηση» και του συνοδευτικού μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022» για μαθητές/-τριες Δ.Ε. της χώρας και του εξωτερικού που διοργανώνει το εν λόγω σωματείο, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 34/1-7-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Εικονική Επιχείρηση» και του συνοδευτικού μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022» του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (JA Greece) για μαθητές/-τριες Δ.Ε. της χώρας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (Γ’ τάξης Γυμνασίου/Δ’ τάξης Ειδικού Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου όλων των τύπων, γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης) για το σχολικό έτος 2021-2022.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» αναπτύσσεται με άξονα μια ομαδική βιωματική δραστηριότητα, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν μια μαθητική επιχείρηση. Διαμοιράζουν και αναλαμβάνουν ρόλους για να σχεδιάσουν και να παράγουν προϊόντα ή υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε διαπιστωμένες κοινωνικές ανάγκες, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και διακρίνονται από καινοτόμα χαρακτηριστικά. Στόχος είναι η καλλιέργεια και η ενίσχυση ικανοτήτων, δεξιοτήτων και στάσεων των μαθητών/-τριών, ώστε να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική ευθύνη τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες με σεβασμό προς το κοινό καλό και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον/την εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας που έχει την παιδαγωγική, συντονιστική και οργανωτική ευθύνη και προαιρετικά σε συνεργασία με συνεργάτη του Σ.Ε.Ν. που επισκέπτεται το σχολείο ή παρέχει υποστήριξη εξ αποστάσεως στην περίπτωση που οι υγειονομικές συνθήκες το επιβάλλουν. Ο διαγωνισμός «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» και αποτελεί την κορυφαία καταληκτική εκδήλωση του προγράμματος. Οι μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στην «Εικονική Επιχείρηση» ενημερώνονται εξαρχής για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος και του συνοδευτικού διαγωνισμού. Αναλόγως με τις υγειονομικές συνθήκες κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, τα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το πρόγραμμα διαδικτυακά.

Έγκριση διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Εικονική Επιχείρηση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *