Μαθητικός Διαγωνισμός «Ελληνικό Σκέλος Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist»

Απαντώντας στο από 13-10-2020 αίτημα που υπεβλήθη στην Υπηρεσία μας από τον φορέα Πιστοποίησης Acta Α.Ε. και στα συνημμένα σε αυτό, που αφορούν σε έγκριση του ελληνικού σκέλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος “Microsoft Office Specialist”, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 54/19-11-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνεται η διοργάνωση και διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ο εν λόγω διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων και όλων των τύπων σχολείων (εκτός αυτών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) της χώρας και Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας. Έδρες τους. 2. Γραφεία Συντονιστών Εκπ/κού Έργου (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας) 3. Διευθύνσεις Δ.Ε. της χώρας. Έδρες τους. 4. Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολικές Μονάδες Δ.Ε. της χώρας (μέσω των Διευθύνσεων Δ.Ε. της χώρας) 5. Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων info@sivitanidios.edu.gr υλοποιείται εκτός ωρολογίου προγράμματος. Σκοπός του είναι η αξιολόγηση των δεξιοτήτων των μαθητών/τριών στις εφαρμογές της Microsoft Office (Word, Excel και Power Point), η οποία διενεργείται μέσω της εξέτασης Microsoft Office Specialist, που είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο, με αυτοματοποιημένο τεστ και ίδια θέματα για όλους/ες τους/τις διαγωνιζόμενους/ες.

Η διαδικασία διενεργείται σε τρεις (3) φάσεις : 1. Προκριματικοί Αγώνες, 2. Πανελλήνιος Τελικός, 3. Παγκόσμιος Τελικός. Στους Προκριματικούς αγώνες, που διεξάγονται στα επίσημα εξεταστικά κέντρα της Acta Α.Ε., οι μαθητές/τριες με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό. Νικητές ορίζονται οι τριάντα τρεις (33) υποψήφιοι που θα έχουν την υψηλότερη βαθμολογία και τον καλύτερο χρόνο στο MS Word 2019, οι τριάντα τρεις (33) υποψήφιοι που θα έχουν την υψηλότερη βαθμολογία και τον καλύτερο χρόνο στο MS Excel 2019 και οι τριάντα τέσσερις (34) υποψήφιοι που θα έχουν την υψηλότερη βαθμολογία και τον καλύτερο χρόνο στο MS PowerPoint 2019. Στον Πανελλήνιο Τελικό θα συμμετάσχουν οι εκατό (100) πιστοποιημένοι μαθητές/τριες από όλη την Ελλάδα που έχουν συγκεντρώσει τις καλύτερες βαθμολογίες στους μικρότερους χρόνους. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάδος, στην Αθήνα και οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξεταστούν σε ένα (1) ειδικά σχεδιασμένο τεστ, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Τελικού και θα προκύψουν o Πανελλήνιος Πρωταθλητής Word, o Πανελλήνιος Πρωταθλητής Excel και o Πανελλήνιος Πρωταθλητής PowerPoint. Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές προσκαλούνται να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον Παγκόσμιο Τελικό.

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 160589/Δ2,Υ2/23-11-2020 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου.

Έγκριση διοργάνωσης του Μαθητικού Διαγωνισμού `Ελληνικό Σκέλος Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist`

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *