29 Σεπτεμβρίου – Ημέρα αθλητισμού

5οΓΕΛ ΣΕΡΡΩΝ με 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
Τα μηνύματά μας είναι :
Τρέχω για το ΕΥ ΖΗΝ- ΕΥθύνη ( στις πλάτες των μεγαλύτερων παιδιών για ένα καλύτερο αύριο για τους μικρούς αυριανούς πολίτες)..
Το εύ ζήν δεν χαρίζεται το εύ ζήν κερδίζεται!
Νους υγιής εν σώματι υγιεί, ενα αρχαίο γνωμικό που λεγόταν ,λέγεται και θα λέγεται. Ένα γνωμικό που ισχυε, ισχυει κια θα ισχύει οσο υπάρχει ο άνθρωπος. Τι όμως πραγματικά σημαίνει αυτό το γνωμικό; Αυτο που οι αρχαίοι ημών προγονοι πάντα έλεγαν και εννοούσαν με αυτό το όμορφο απόφθεγμα είναι «Να έχεις ένα υγιές πνεύμα μέσα σε ένα υγιές σωμα» μιας και ο άνθρωπος, ο καθένας απο εμάς είναι μια ενιαία μονάδα ένα σύμπλεγμα των δύο, του νου, του πνεύματος δηλαδή αλλά και του σώματος.
Το σώμα επηρεάζει το πνέυμα και αντίστροφα. Πόσες φορές μας έτυχε να έχουμε μια σωματική ασθένεια, μια ίωση ας πουμε, ένα συνεχή πονόδοντο ή πονοκέφαλο και αυτομάτως βλέπουμε την διάθεση μας να «πέφτει», να μην νιώθουμε και τόσο καλά, να μην έχουμε όρεξη να ντυθούμε, να φάμε ή να πάμε κάπου, να κοινωνικοποιηθούμε.
Η ζωή είναι δική μας και έρχεται μόνο μια φορά, είναι λοιπόν σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε υπέυθυνοι για τις πιο σημαντικές αποφάσεις της δική μας ζωή. 
Τη δράση για το 5ο ΓΕΛ οργάνωσε και πραγματοποίησε ο κ. Καραγκούνης με μαθητές του λυκείου.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *