Οur European Union of Yesterday, Today and Tomorrow

Eυρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2022-2023

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο “Οur European Union of Yesterday, Today and Tomorrow στο οποίο φέτος, το σχολείο μας  (5o ΓΕΛ Σερρών) έλαβε μέρος, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας σχολείων  “etwinning”, με υπεύθυνη για το σχολείο μας- project co-fοunder εκπαιδευτικό, την κυρία Έφη  Κοϊτανίδου και με συμμετοχή των μαθητών της τάξης Β Λυκείου (τμήμα Β3).

Τ ι είναι το eTwinning

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Το eTwinning, από το 2005 μέχρι σήμερα, ενίσχυε την ανάπτυξη συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών. Η μεγάλη ανάπτυξη του όμως, σε όλη την Ευρώπη, άνοιξε νέες προοπτικές στη δράση. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

To έργο μας

Στο έργο αυτό το σχολείο μας μαζί με σχολείο της Γαλλίας συνεργάστηκαν με θέμα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και να συντάξουν τις δικές τους προτάσεις για την Ευρώπη του μέλλοντος. Επίσης έγραψαν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες που τους συνδέουν με την Ευρώπη ξεδιπλώνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Εδώ είναι ο σύνδεσμος της παρουσίασης του έργου μας:

 https://clipchamp.com/watch/i4OcWz7v3FH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *